Teknikworkshop: Förutsäg slitage och försämring av maskiner med AI – Datadrivet underhåll

Teknikworkshop: Förutsäg slitage och försämring av maskiner med AI – Datadrivet underhåll

Målgrupp

Teknikworkshoppen riktar sig till er som arbetar på tillverkande företag och är intresserade av ständig förbättring, analys av data, rotorsaksanalys och underhåll.

Innehåll

Allt eftersom digitala tekniker och datainsamling blir vanligare i fabriker, ökar även värdet av att nyttja data och använda dem för effektivare beslutsfattning. En lovande teknologi och en viktig komponent i Industri 4.0 är prediktivt underhåll – en kombination av data, AI och smart underhåll.

På denna teknikworkshop kommer ni få lära er om olika datadrivna metoder inom underhåll, hur man kan börja jobba med datadrivet underhåll – tillståndsbaserat och prediktivt underhåll. Insikter från projekten D3H, DFusion och ett doktorandprojekt presenteras och diskuteras. Exempel med prediktivt underhåll av elektronik, analys av störningsdata och tillståndsbaserat underhåll av kompoundering (blandning och preparering av plastmaterial) visas.

Praktisk information
Samtliga Teknikworkshoppar genomförs digitalt
När: Torsdag 23 november 2023, kl 9-12
Var: Anslut via zoom länk, skickas före workshopen
Anmälan: Senast 21 november 2023

Anmäl dig här: comm.ri.se/b/v?event=1934&a...

Inbjudan som pdf här: produktion2030.se/wp-conten...

Denna teknikworkshop ger insikter från projekten D3H, DFusion
I projektet samverkar Chalmers, RISE, EyeAtProduction, Good Solution Sweden, IFM Electronics, Nolato Gota, Qestio, Nord-Lock, Nexans Sweden

Workshopledare
Forskare Wilhelm Söderkvist Vermelin, RISE

Varmt välkomna!

Omfattning

3 timmar