Exportprogrammet hösten 2024

Exportprogrammet hösten 2024

Innehåll

Vill ni ta steget ut på den internationella marknaden? Ta chansen att delta i ett exportprogram designat för små och medelstora företag i Blekinge, Kronoberg och Kalmar län som vill expandera globalt. Få experthjälp med marknadsanalyser, tull- och handelsregler samt finansieringsmöjligheter. Lär er att hantera internationella utmaningar och nätverka med andra företag som står inför samma resa. Anmäl er nu och gör er redo för global framgång!

Under hösten 2024 välkomnar Regional exportsamverkan återigen små och medelstora företag (max 249 anställda) verksamma i Blekinge, Kronoberg och Kalmar län att delta i deras gemensamma exportprogram. Programmet riktar sig till företag som funderar på att börja exportera, eller som står inför en internationell satsning. I programmet får ni lära er mer om de marknader som ni vill växa på, hur det fungerar med internationella tull- och handelsregler samt hur era affärer och satsningar kan finansieras. Genom Exportprogrammet får ni möjlighet att tillsammans möta och lösa utmaningar kopplat till att expandera internationellt samtidigt som ni får nätverka med både andra företag i liknande situationer och aktörer specialiserade på export och internationell handel

Innehåll i Exportprogrammet

3 oktober kl 9-12.30, Karlshamn: Marknadsanalys och marknadsval
Metoder för att välja land och marknad. Kostnads- och intäktsanalys med syfte att diskutera olika faktorer.
Föreläsare: Business Sweden

24 oktober kl 9-12.30, Växjö: Tull, moms och transportvillkor vid internationell handel
Metodik och verktyg/resurser för att beräkna tullar vid import och export. Introduktion till hur internationella frihandelsavtal fungerar och kan användas.
Föreläsare: Enterprise Europe Network och Sydsvenska Industri- och Handelskammaren

7 november kl 9-12.30, Kalmar: Finansiering för internationella satsningar
Finansiering som konkurrensfördel, utvecklingsstöd samt Almis lån och investeringsupplägg
Föreläsare: Exportkreditnämnden, Svensk Exportkredit, Almi samt Region Kalmar län, Region Kronoberg och Region Blekinge


Praktisk information

Vem kan delta:
Små och medelstora företag (max 249 anställda) verksamma i Blekinge, Kronoberg och Kalmar län. Begränsat antal platser.

Detta ingår:
Tre fysiska tillfällen den 3 oktober, 24 oktober och 7 november. Samtliga mellan 09.00-12.30. Förmiddagsfika och gemensam lunch vid varje tillfälle.

Business Blekinge, Region Kronoberg och Region Kalmar län bekostar Exportprogrammet som har ett värde av 20 000 kr. Aktiviteten är finansierad av EU:s Regionala Utvecklingsfond och Tillväxtverket.

Anmälan:
Anmäl ditt intresse senast den 16 september 2024: businessblekinge.se/exportp...