INSTÄLLT:Seminarium Att tillverka delar och system till flyg- och rymdindustrin

INSTÄLLT:Seminarium Att tillverka delar och system till flyg- och rymdindustrin

Innehåll

OBS! SEMINARIET ÄR INSTÄLLT!
Techtank väljer att ställa in resterande arrangemang såsom seminarier, nätverksträffar och utbildningar under mars månad. Det kan även bli tal om att ställa in arrangemang längre fram tills läget kring coronaviruset har stabiliserat sig. Vi följer utvecklingen av detta och återkommer med mer information när nya beslut tas. Vi återkommer också med mer information om/när de arrangemang som ställs in kan genomföras vid senare datum eller i annan form
.

Är du nyfiken på flyg- och rymdindustrin? Vill du lära dig mer om hur ditt företag skulle kunna leverera till denna bransch? Då är du välkommen till Techtanks seminarium Blickpunkt Flyg & Rymd som vi genomför tillsammans med Aerospace Cluster Sweden den 25 mars i Karlshamn!

Vi inleder med lunch kl. 12 för den som önskar. Programmet startar sedan kl. 13 och pågår till kl. 16.

PÅ PROGRAMMET

Aerospace Cluster Sweden ger en överblick av flyg- och rymdindustrin och vilken potential det finns i denna bransch som leverantör.
Aerospace Cluster Sweden är ett nationellt kluster för flyg- och rymdbranschen med noder i Linköping, Trollhättan samt Kiruna och innefattar företag från flyg- och rymdbranschen i hela Sverige. Klustret bidrar till nationell och internationell samverkan med målet att
den svenska flyg- och rymdbranschen ska växa.

Saab Aeronautics presenterar vilka krav som ställs för att bli en leverantör till Gripen samt vilka behov som finns framöver.
Saab Aeronautics är ett affärsområde inom Saab och har bl a ansvaret för utveckling och produktion av Gripen. En stor del av ingående struktur, komponenter och system upphandlas från externa leverantörer i Sverige och globalt.

GKN Aerospace Sweden presenterar vad de ser framför sig gällande teknologiutveckling, vilka krav som ställs på leverantörer, vilka inköpsbehov som finns framöver m m.
GKN Aerospace Sweden ingår i GKN Aerospace som tillverkar motorkomponenter, flygplansstrukturer, kabinfönster, kablage och mycket mer till många av världens flygplan. Aerospace-divisionen som arbetar med delar till flygmotorer bildar tillsammans Engine Systems med huvudkontor i Trollhättan. Här utvecklas och tillverkas avancerade delar till motorer för flygplan och rymdraketer.

Brogren Industries berättar hur en resa från start till kontrakterad underleverantör till flygbranschen kan se ut. Varför valde man denna bransch? Utmaningar? Framgångsfaktorer?
Brogren Industries i Älvängen, Ale kommun, arbetar främst med skärande bearbetning, TIG- och lasersvetsning och speciella processer som montering, plåtpressning, vattenskärning och NDT. Brogren Industries senaste affärsområde är Aerospace och är en utveckling av företagets kunskaper inom detaljer till industriella gasturbiner. Företagets största kund inom Aerospace är GKN. Med dem som referens har Brogren Industries levererat bearbetade och svetsade komponenter för olika ändamål inom flygindustrin.

För de företag som önskar ges det under eftermiddagen även möjlighet att pitcha sitt erbjudande för representanter från flyg- och rymdbranschen!

Obs! Begränsat antal platser. Välkommen med din anmälan senast den 11 mars!


Denna workshop genomförs inom ramen för projektet Techtank S3 – affärsutveckling för marknadsbreddning som medfinansieras av Tillväxtverket och Olofströms kommun.

Omfattning

4 timmar