Kurser inom Data och IT/Nätverk

Nedan finner du de kurser vi erbjuder inom Data och IT/Nätverk.
Klicka på kursnamnet för mer information om kursen.


Förfina ditt urval


Ej datumsatta utbildningar

Nedanstående kan du se som en idébank. Genomförande av utbildningar, nätverk och seminarier styrs av efterfrågan, så gör en intresseanmälan om det är något som motsvarar dina behov.

Excel grund

Tillfället är fullbokat! Är du intresserad av ett nytt tillfälle med Excel Grund? Mejla till: therese.olsson@techtank.se

Excel påbyggnad

Målet med kursen är att dina kunskaper i Excel ska fördjupas. Vi går igenom länkar, granskning av formler, databashantering, länkar, pivottabeller, makron och mallar. Övningarna i kursen är utformade kring vanligt förekommande arbetsuppgifter.

GDPR

Under kursen går vi igenom grundläggande begrepp inom dataskydd och vilka principer som gäller vid personuppgiftsbehandling. Vi tittar närmare på de viktigaste artiklarna i dataskyddsförordningen och ger en detaljerad genomgång av skillnaderna mot den gällande personuppgiftslagen. Vi fokuserar på vilka förändrade förutsättningar som gäller för personuppgiftsbehandling i kommuner framöver, och diskuterar särskilt de tekniska och organisatoriska förändringar som måste planeras omgående. Vi tar även upp en rad praktiska exempel, fallstudier och vägledande rättsavgöranden.