Kurser inom Säkerhet

Nedan finner du de kurser vi erbjuder inom Säkerhet. Klicka på kursnamnet för mer information om kursenEj datumsatta utbildningar

Nedanstående kan du se som en idébank. Genomförande av utbildningar, nätverk och seminarier styrs av efterfrågan, så gör en intresseanmälan om det är något som motsvarar dina behov.

Truckförare A- och B-truckar

Alla som kör truck måste ha dokumenterad teoretisk och praktisk kunskap enligt arbetsmiljöverkets föreskrifter. (AFS 2006:5). Det som från början var ett sätt att öka säkerheten på arbetsplatserna, ses numera som en investering istället för bara en skyldighet. Utbildade förare är mer lönsamma för företagen eftersom de ökar säkerheten, minskar antalet personskador, förbättrar effektiviteten och därmed sänker kostnaderna. Montico erbjuder en utbildning till truckförare för trucktyp A och B. Utbildningen ger effektivare och mer lönsamma förare. Syfte med utbildningen Efter godkänd utbildning har deltagaren grundläggande färdigheter och kunskaper i hur man säkert och resurseffektivt kör en truck i typ A och B. Föraren kan använda trucken för materialhantering med hög säkerhet för både förare och omkringpersonal.