Hur kan du få kontroll över och påverka ditt företags likviditet?

Hur kan du få kontroll över och påverka ditt företags likviditet?

Innehåll

Den 22 juni bjuder Techtank, Almi och Region Blekinge in till ett webbinarium där du under en timme får ta del av olika erbjudanden och möjligheter som finns för att stötta företag i regionen kopplat till likviditetsutmaningar. Vi vänder oss till dig som vill veta mer om hur man kan möta detta, vill få bättre förståelse för vad som driver företagets lönsamhet och tillväxt samt vill lära mer om hur företaget kan finansieras framåt.

Under årets Techtank Day blev det i olika samtal tydligt att många företag kämpar med sin likviditet efter de senaste årens utmaningar kopplat till bl a leveransstörningar, materialbrist, höga priser på råvaror, energi m m. Techtank arrangerar därför tillsammans med Almi Blekinge och Region Blekinge detta webbinarium för att tydliggöra och visa på vilka möjligheter och stöd som finns för företag kopplat till likviditetsutmaningar.

MÅLGRUPP
Webbinariet är öppet för företag i Blekinge oavsett bransch. Välkommen att delta om du är nyfiken/vill lära mer eller:

- har likviditetsutmaningar
- vill få bättre förståelse för vad som driver företagets lönsamhet och tillväxt
- vill lära mer om hur företaget kan finansieras framåt

PÅ AGENDAN
Välkommen, inledande ord
Ingela Håkansson, Techtank

Visualisera och Simulera din ekonomi*
Helena Gottfridsson, Almi, presenterar erbjudandet i samverkan med Jonna Hermansson, VD Norje Smidesfabrik, som tagit del av aktuellt Almierbjudande

Olika finansieringslösningar
Fredrik Johansson, Almi

Regionala företagsstöd
Ulrica Svensson, Region Blekinge

Frågestund

Efter webbinariet finns det möjlighet för deltagare som önskar ställa frågor individuellt att stanna kvar/boka in tid för ev. rådgivning och ytterligare information.

*Om Almis erbjudande Visualisera och Simulera din ekonomi
Erbjudandet ger dig en ökad förståelse för hur resultat, skulder och tillgångar hänger ihop med affärsmodellen. Genom att jämföra med konkurrenter och andra företag blir det tydligt hur olika strukturer på affärsmodellen påverkar ekonomin. Vi tittar på nutid och framtid med hjälp av ett pedagogiskt visualiseringsverktyg som visar vad som fungerar bra men även vad som kräver förbättring och förändring.

- Undrar du varför det inte finns pengar på kontot fast affärerna går bra?
- Har du någon gång önskat att det fanns ett enkelt sätt att få en ökad förståelse och överblick på ditt företags ekonomi?
- Vill du förbättra företagets lönsamhet och behöver en långsiktig strategi för det?

PRAKTISK INFORMATION
Tid:
22 juni 2022 kl. 09.00-10.00
Plats: Digitalt via Teams
Anmälan: Anmäl dig senast den 21 juni via Registrera-knappen på denna sida. Länk skickas ut per e-post dagen innan arrangemanget.

Om du inte har möjlighet att delta men önskar mer information är du välkommen att skicka ett mail till Almi eller Region Blekinge för vidare kontakt:
Liselott Wentzel, rådgivare, Almi Blekinge: liselott.wentzel@almi.se
Ulrica Svensson, rådgivare företagsstöd, Region Blekinge: ulrica.svensson@regionblekinge.se

Omfattning

En timme