Smart industri arena: AI som verktyg för förändring

Smart industri arena: AI som verktyg för förändring

Innehåll

Artificiell intelligens, AI, är en av vår tids viktigaste teknologier med potential att påverka hela samhället. Det är genvägen från ohanterliga datamängder till avgörande klimatåtgärder, självkörande fordon och livsviktiga vårdinnovationer. Men AI väcker också många frågor.

Välkommen till ett webbinarium där vi lyssnar på och diskuterar med Erik Ylipää, Forskare, och Jeanette Nilsson, Projektledare, på RISE. De berättar om möjligheterna med AI som verktyg för förändring för tillverkande företag: Vilka tekniska lösningar och tjänster finns? Vilka är framgångsfaktorerna för att koppla upp tillverkningsprocessen? Hur kan affären påverkas?

RISE Research Institutes of Sweden är Sveriges forskningsinstitut och innovationspartner. I internationell samverkan med företag, akademi och offentlig sektor bidrar vi till ett konkurrenskraftigt näringsliv och ett hållbart samhälle.

Moderatorer
Roland Porter – Techtank
Jörgen Adolfsson – Blue Science Park
Webbinariet sänds via Teams. Länk skickas ut före mötet.


Evenemanget är del av projektet CoDev tillsammans med aktörerna Almi, Blekinge Business Incubator, Blue Science Park, Techtank, NetPort Science Park och Region Blekinge, med finansiering från Europeiska Regionala Utvecklingsfonden.

Omfattning

En timme