Teknikworkshop: AI-baserad bildanalys för kvalitetskontroll i tillverkande industri

Teknikworkshop: AI-baserad bildanalys för kvalitetskontroll i tillverkande industri

Målgrupp

Workshoppen riktar sig till dig som inte har några tidigare kunskaper inom maskininlärning eller AI-baserad bildanalys. Du jobbar inom tillverkande industri där ni ser potential att upptäcka och hantera kvalitetsbrister i produktionen.

Innehåll

Hur kan AI hjälpa till att automatiskt upptäcka kvalitetsbrister i produktionen? Lär dig mer om den stora potential som finns i användandet av maskininlärningstekniker för bildanalys och låt dig inspireras av möjligheterna.

Workshoppen ger insikt i den senaste generation av industriella vision-system som använder sig av AI-baserad bildanalys. Deltagarna får en introduktion till maskininlärningstekniker och en insikt i hur kraftfulla dessa tekniker kan vara när dekombineras med ett kamerasystem för att kontrollera kvalitet i produktionen. Workshoppen ger också exempel på olika industriella problem som är lämpliga att lösa med AI-baserad bildanalys, och en introduktion till vilka egenskaper det är hos problem som gör dem mer eller mindre lätta att lösa med hjälp av maskininlärningstekniker. Teknikworkshoppen är baserad på projektet P2030: VISION.

OBS! Vi önskar att ni om möjligt är minst två deltagare per företag för att få ut det mesta möjliga av kursen.

Begränsat antal platser, anmäl dig redan idag. Sista anmälningsdag är fredag 14 oktober.


Anmäl dig här: comm.ri.se/b/v?event=1558&a...


Workshopledare
Anna Syberfeldt, professor i produktionsteknik, Högskolan i Skövde.

Denna Teknikworkshop utgår från projektet P2030: VISION. I projektet samverkar Högskolan i Skövde, Volvo Group, Volvo Cars, Jonsac, Industrial Development Center West Sweden, RISE IVF och Jönköping University.

Omfattning

3 timmar