Teknikworkshop: Resan till en startklar återtillverkning

Teknikworkshop: Resan till en startklar återtillverkning

Målgrupp

Tillverkande företag samt företag som monterar, underhåller eller reparerar produkter och som är intresserade av att börja återtillverka (dvs att återanvända egna, eller andras produkter genom industriell reparation).

Innehåll

Vill du testa er potential och räkna på ekonomiska, sociala och miljömässiga fördelar med att börja återtillverka? Då är du välkommen att följa med oss på en resa mot en mer hållbar produktion och återtillverkning.

Lär er hur ni kan göra er tillverkning mer hållbar och hur företaget kan börja återtillverka – själva eller som en leverantör. Du får hjälp med att undersöka er beredskap att starta återtillverkning i er produktion med hjälp av RemometerTM, ett verktyg utvecklat vid Linköpings universitet.

Verktyget är baserat på forskning inom Lean återtillverkning och består av fyra moment. Verktyget hjälper dig och ditt företag att identifiera produktens lämplighet för återtillverkning och att utveckla en handlingsplan för att initiera återtillverkningen.

Professor Erik Sundin vid Linköpings universitet leder teknikworkshoppen där vi kombinerar kunskapsinhämtning och föreläsningar med gruppdiskussioner och övningar där ni i gruppen får möjlighet att lära av varandra och belysa ämnet från olika perspektiv.

Ett flertal P2030 forskningsprojekt ligger till grund för teknikworkshoppen, exempelvis ÅterProdukt, ARR, REMOMETER, REMARKABLE.

Praktisk information
När: Tisdagen den 14 maj 2024, kl 9-12
Var: Via Zoom, länk skickas ut dagen innan workshoppen
Kostnad: Teknikworkshoppen är kostnadsfri
Workshopledare: Professor Erik Sundin, Linköpings universitet (LiU)
Begränsat antal platser, anmäl dig redan idag.
Sista anmälningsdag är 9 maj.

OBS! Vi önskar att ni är minst två deltagare per företag för att få ut det mesta möjliga av kursen.

Anmälan via denna länk:
comm.ri.se/b/v?event=2067&a...


Varmt välkomna!

---
Det här är en teknikworkshop
Produktion2030s teknikworkshoppar som arrangeras av IUC och RISE erbjuder ny kunskap och teknik från forskning till företag. I teknikworkshopparna får du ta del av nya resultat från forskningsprojekt, paketerat på ett sätt som passar framför allt små och medelstora företag. Alla teknikworkshoppar leds av forskaren vilket ger möjlighet till fördjupning. Workshopformatet gör det också möjligt att diskutera utmaningar, tillämpningar m m med både forskaren och andra företag som deltar.

Omfattning

3 timmar