Teknikworkshop: AI-baserad bildanalys för kvalitetskontroll i tillverkande industri

Teknikworkshop: AI-baserad bildanalys för kvalitetskontroll i tillverkande industri

Innehåll

Hur kan AI hjälpa till att automatiskt upptäcka kvalitetsbrister i produktionen? Lär dig mer om den stora potential som finns i användandet av maskininlärningstekniker för bildanalys och låt dig inspireras av möjligheterna.

Workshoppen ger insikt i den senaste generationen av industriella vision-system som använder sig av AI-baserad bildanalys. Deltagarna får en introduktion till maskininlärningstekniker och en insikt i hur kraftfulla dessa tekniker kan bli när de kombineras med ett kamerasystem för att kontrollera kvalitet i produktionen.

Workshoppen ger också exempel på olika industriella problem som är lämpliga att lösa med AI-baserad bildanalys samt en introduktion till vilka egenskaper det är hos problem som gör dom mer eller mindre lätta att lösa med hjälp av maskininlärningstekniker.

För vem?
Teknikworkshoppen riktar sig till dig som inte har några tidigare kunskaper inom maskininlärning eller AI-baserad bildanalys. Du jobbar inom tillverkande industri där ni ser potential att upptäcka och hantera kvalitetsbrister i produktionen.

Praktisk information
Samtliga Teknikworkshoppar genomförs digitalt
När: Tisdag 3 september 2024, kl 9-12
Var: Via Zoom, länk skickas ut innan workshoppen
Anmälan: Senast 31 augusti 2024
Kostnad: Teknikworkshoppen är kostnadsfri

Anmälan här: comm.ri.se/b/v?event=2310&a...

Denna Teknikworkshop utgår från projektet P2030: VISION.
I projektet samverkar Högskolan i Skövde, Volvo Group, Volvo Cars, Jonsac, Industrial Development Center West Sweden, RISE IVF och Jönköping University.

Workshopledare
Anna Syberfeldt, professor i produktionsteknik, Högskolan i Skövde.

Varmt välkomna!

Omfattning

3 timmar